Oven of Anento
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_01.jpg
       
     
 The intervention strategy has worked on two different lines, designed to generate open space of the existing building, so far confined itself, to the local beauty that surrounds it, and to dignify the old traditional oven displaying it as a piece of eco-museum alive, all providing a representative picture, iconic and contemporary to the set.
       
     
 In order to this, large openings are created in the existing building to the outside, a double-height space is emptied next to the oven, and two pieces that contain the essential programs are introduced, crossing the initial volume and linking inside and outside in a clear and rotund way, understood as big gazebos on the natural and urban landscape.
       
     
 The first of the pieces cross throughout the building in an east-west direction on the first floor, and is made of iroko wood on the outside -generating a ventilated facade and deck- and bamboo inside, in a strange floating floor system that takes all the heat generated in the oven, distributing it through the chamber surrounding the inner shell bamboo and providing a pleasant and uniform heating in the great hall of the restaurant
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_05.jpg
       
     
 The second one contains the bar and the main entrance, and is made entirely of black stone of Calatorao.  Both seek to create a space that envelops the visitor enriching the sensations of the place and according to the use to which each raises.
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_07.JPG
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_08.jpg
       
     
sergiosebastian_anento_09.gif
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_09.jpg
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_10.jpg
       
     
sergiosebastian_anento_11.jpg
       
     
Oven of Anento
       
     
Oven of Anento

Location:   Replaceta del Horno. Anento. Spain 

Area: 250 sqm.

Year: 2009

With: Fernando Muñoz, Miriam Tambo, Natacha Fernández, Pablo Sebastián

Promoter: Comarca Campo de Daroca

Builder: Acorad Sl

sergio_sebastián_horno_anento_01.jpg
       
     
 The intervention strategy has worked on two different lines, designed to generate open space of the existing building, so far confined itself, to the local beauty that surrounds it, and to dignify the old traditional oven displaying it as a piece of eco-museum alive, all providing a representative picture, iconic and contemporary to the set.
       
     

The intervention strategy has worked on two different lines, designed to generate open space of the existing building, so far confined itself, to the local beauty that surrounds it, and to dignify the old traditional oven displaying it as a piece of eco-museum alive, all providing a representative picture, iconic and contemporary to the set.

 In order to this, large openings are created in the existing building to the outside, a double-height space is emptied next to the oven, and two pieces that contain the essential programs are introduced, crossing the initial volume and linking inside and outside in a clear and rotund way, understood as big gazebos on the natural and urban landscape.
       
     

In order to this, large openings are created in the existing building to the outside, a double-height space is emptied next to the oven, and two pieces that contain the essential programs are introduced, crossing the initial volume and linking inside and outside in a clear and rotund way, understood as big gazebos on the natural and urban landscape.

 The first of the pieces cross throughout the building in an east-west direction on the first floor, and is made of iroko wood on the outside -generating a ventilated facade and deck- and bamboo inside, in a strange floating floor system that takes all the heat generated in the oven, distributing it through the chamber surrounding the inner shell bamboo and providing a pleasant and uniform heating in the great hall of the restaurant
       
     

The first of the pieces cross throughout the building in an east-west direction on the first floor, and is made of iroko wood on the outside -generating a ventilated facade and deck- and bamboo inside, in a strange floating floor system that takes all the heat generated in the oven, distributing it through the chamber surrounding the inner shell bamboo and providing a pleasant and uniform heating in the great hall of the restaurant

sergio_sebastián_horno_anento_05.jpg
       
     
 The second one contains the bar and the main entrance, and is made entirely of black stone of Calatorao.  Both seek to create a space that envelops the visitor enriching the sensations of the place and according to the use to which each raises.
       
     

The second one contains the bar and the main entrance, and is made entirely of black stone of Calatorao.  Both seek to create a space that envelops the visitor enriching the sensations of the place and according to the use to which each raises.

sergio_sebastián_horno_anento_07.JPG
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_08.jpg
       
     
sergiosebastian_anento_09.gif
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_09.jpg
       
     
sergio_sebastián_horno_anento_10.jpg
       
     
sergiosebastian_anento_11.jpg